Benvinguts al meu hortet. Situat en un terrat del barri de Sagrada Família de Barcelona, gaudeix del sol viu que a les plantes dóna caliu. Aigua i cura són els altres ingredients per a l’hort creixent. Cebes i maduixes, farigola, romaní, i a falta de julivert bo és el tomaquet.

L’aventura que se us presenta en aquest blog tracta sobre com a poc a poc es pot cultivar un hortet al balcó o a la terrassa de casa. Econòmicament i sense gastar-se gaires diners. No cal ser pagès, només cal tenir esperit de jardiner.

Canvi d'aires

L'hortet està de mudança. A partir de setembre tindrem nous llogaters: el senyor Enciam i la familia Rabe.

Els tomàquets comencen a madurar















Els notres tomàquets ja comencen a agafar coleret vermell. En aquest punt s'ha d'estar alerta per saber quin és el moment de collir-los. Això anirà al gust del consumidor en funció de si els voleu més verds o madurs. Això sí, amb un bon raig d'oli i una mica d'enciam estaran deliciosos!! :-)

Maig passat per aigua

Després d'aquest període plujós que hem tingut, les nostres plantes agraïran l'aigua i segur que estaran d'un verd lluminós. En el cas de que disposeu de plats sota els tests - i evitar així conflictes degut a l'aigua que s'escola pel balcó al pis de la veïna - retireu-los per un dia. Així, la planta podrá alliberar l'excés d'aigua en la terra a través dels orificis del test i evitarem que es podreixin les arrels.


Un altre consell important si continua sense ploure però els dies són núvols, és que NO regueu les plantes!! El millor truc per saber quan necessiten aigua és escarbar una mica la terra amb el dit i veure si aquesta continua humida o és seca. Només en el cas que estigui seca, la regarem. Al igual que en les persones, els excessos són perjudicials i tant és dolent poca aigua com molta. Un altre sistema més professional és comprar-se un tensiòmetre (15-18 euros aprox.) el qual ens marcarà si la planta necessita ser regada o no.